Internetul nominalizat la premiul Nobel pentru Pace

Posted in D. News, descopera, societate, tehnologie | 1 Comment »

Articol publicat in: Mass-media, Societate, Tehnologie


Internetul  nominalizat la premiul Nobel pentru Pace

Anul acesta, Premiul Nobel pentru Pace implica un numar record de nominalizari: 237. Printre candidatii propusi se numara si Internetul.

Propunerea a venit din partea editiei italiene a revistei Wired, nominalizarea fiind motivata de faptul ca Internetul ajuta “dialogul, dezbaterea si consensul”.

Printre sustinatorii “candidaturii” Internetului se numara avocata iraniana Shirin Ebadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in anul 2003, pentru contributia sa la apararea democratiei si a drepturilor omului, si Nicholas Negroponte, promotorul proiectului “laptop-ul de 100 de dolari”.

Premiul Nobel pentru Pace a fost instituit de inventatorul suedez Alfred Nobel, la sfarsitul secolul al XIX-lea, pentru a rasplati persoane sau organizatii care contribuie la promovarea pacii si a bunei intelegeri dintre natiuni. Nu e clar cui anume i s-ar inmana premiul, in cazul in care Internetul l-ar castiga.

Conform dispozitiilor lui Nobel, castigatorul acestui premiu este ales de un comitet alcatuit din cinci persoane, desemnate de Parlamentul Norvegiei.

Laureatul de anul trecut al Premiului Nobel pentru Pace este actualul presedinte al SUA, Barack Obama.

Sursa: BBC si descopera

CITESTE SI:

Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X